To MOOV Fit & Physio είναι ένα πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Θεραπευτικής Άσκησης.

MOOV YOUR SELF TO A BETTER YOU!

213 043 1270

Τσιμπρικίδη 24 & Λ. Πηγής 49, Μελίσσια, ΤΚ 15127

Top

future-proof body & spirit

υγεια ανδρων

Οι άνδρες μπορούν να αναπτύξουν ιδιαίτερες καταστάσεις οι οποίες να χρήζουν εξειδικευμένη φροντίδα. Προβλήματα μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια της εφηβείας, κατά τη περίοδο που ασχολείται με τον αθλητισμό και σε μεγαλύτερη ηλικία ή μετά απο χειρουργική επέμβαση. Τις περισσότερες φορές οι άνδρες δεν γνωρίζουν ότι μπορούν να βοηθηθούν και ότι το πρόβλημά τους είναι αντιμετωπίσιμο.

Η προσέγγιση μας περιλαμβάνει μια ολιστική προσέγγιση ως πρός τον ασθενή σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό. Η λήψη ενός ιστορικού και η φυσικοθεραπευτική αξιολόγηση είναι σημαντικά σημεία για να εκτιμηθεί η επίδραση που έχει τον πρόβλημα στον ασθενή. Η εκτίμηση της λειτουργίας των πυελικών μυών, των κολιακών είναι απαραίτητο για το σχεδιασμό ενός κατάλληλου προγράμματος θεραπευτικών ασκήσεων μετά απο ένα χειρουργείο.

Ενθαρρυνουμε τους ανδρες να αναζητησουν φροντιδα για τα πυελικα τους προβληματα και να παρεχουμε καθησυχασμο και λυσεις σε καταστασεις που συχνα στιγματιζουν

 

Οι παθολογιες που μπορουν να αντιμετωπιστουν ειναι:

Προστατιτιδα

ΠΡΟΣΤΑΤΕΚΤΟΜΗ

χρονιος πυελικος πονος

νευραλγια του ηβικου νευρου

σεξουαλικες δυσλειτουργιες

ακρατεια

Τα συμπτωματα που βιωνουν οι ανδρες ειναι:

  • Χρόνιος πυελικός πόνος στο ιερό, περίνεο, πέος, όρχεις ή στον πρωκτό
  • Πόνο στο ισχίο και στο γλουτό
  • Αισθημα καυσαλγίας/ μουδιάσματος/ καρφίτσες στο πέος, όρχεις, πρωκτό
  • Επώδυνη ούρηση ή εκσπερμάτωση
  • Διαταραχές στην ουροδόχο κύστη, συχνότητα, επιτακτικότητα, διαρροή
  • Στυτική δυσλειτουργία
  • Εκπαίδευση του πυελικού εδάφους πριν και μετά απο προστατεκτομή
  • Επώδυνη σεξουαλική επαφή
  • Άγχος, κατάθλιψη, κούραση, ατονία

best practices for men

θεραπευτικες προσεγγισεις
στην υγεια ανδρων

Όλα τα προγράμματα φυσικοθεραπείας είναι σχεδιασμένα σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε άνδρα. Οι τεχνικές που έχουμε να επιλέξουμε είναι πολλές και στοχευμένες:

Επανεκπαιδευση των πυελικων μυων (ενδυναμωση)

Σωστή σύσπαση των πυελικών μυών με διόρθωση στάσης και εκμάθηση αναπνοής.

Εκμαθηση συσπασης – χαλαρωσης των πυελικων μυων

Πλήρης χαλάρωση των υπερτονικών μυών του πυελικού εδάφους που δημιουργούν πόνο και δυσλειτουργία στην περιοχή.

Εκμαθηση διαφραγματικης αναπνοης

Η σωστή ενεργοποίηση του διαφράγματος συνετελεί στη μείωση της τονικότητας του πυελικό εδάφους. Η ασύγχρονη αναπνοή οδηγεί σε υπερτονία λαι αδυναμία των μυών.

Επανεκπαιδευση της ουροδοχου κυστης

Ασκήσεις ενεργοποίηση των πυελικών για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων ακράτειας.

Ειδικες τεχνικες κινητοποιησης (Manual therapy)

Τεχνικές κινητοποιησης των αρθρώσεων που αναφέρεται ο πόνος ή η δυσλειτουργία, ιερολαγόνιες, ηβική σύμφυση, ισχία κ.α, βοηθούν στην αύξηση της κινητικότητας στην περιοχή και μείωση της τονικότητας των μυών.

Τεχνικες χαλαρωσης

Τεχνικές που συνδυάζουν την αναπνοή και ασκήσεις κινητικότητας για να μειώσουν την γενικότερη τάση στους μυς αλλά και στους βραχυσμένους ιστούς.

Διορθωση στασης

Η σωστή στάση είναι παράγοντας που επηρεάζει τη σωστή λειτουργία των μυών του κορμού αλλά και της λεκάνης. Επιδρά σημαντικά και στην ενεργοποίηση των πυελικών μυών.

Ασκησεις σταθεροποιηση κορμου

Εξειδικευμένο πρόγραμμα ασκήσεων και επανεκπαίδευσης των εν τω βάθει μυών του κορμού με συνσύσπαση με τους μύς του πυελικού εδάφους. Συντελεί στην συνέργεια και στη σταθερότητα της οσφυοπυελικής περιοχής.

Τεχνικες κινητοποιησης μαλακων μοριων/ myofascial release/ trigger point therapy

Η κινητοποίηση των μαλακών ιστών όπως η περιτονία και οι μύες και αντιμετώπιση των επώδυνων σημείων πυροδότησης μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο και να χαλαρώσουν τυχόν μυς και ιστούς που υπερλειτουργούν.

Ασκησεις ενδυναμωσης/ Σταθεροποιησης

Ασκήσεις που εστιάζουν σε συγκεκριμένες μυικές ανισορροπίες γύρω στο ισχίο και στη λεκάνη που βελτιώνουν την λειτουργικότητα και την δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους.

Βελονισμος

Ο βιοιατρικός βελονισμός μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ολιστικά συμπεριλαμβανουμένου τόσο του πόνου αλλά και ψυχογενή αίτια που προκαλούν την παθολογία.

release your strength

Αναζωογονησε το σωμα σου

Απελευθερωσε τη δυναμη σου

Η χρόνια συσσώρευση άγχους και κόπωσης επηρεάζει αρνητικά τόσο το σώμα σας όσο και την καθημερινότητά σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έντονη δυσφορία, κακή διάθεση και μειωμένη απόδοση. Στόχος μας είναι μέσα από μια ολιστική προσέγγιση να αναζωογονήσετε σώμα και πνεύμα επιλέγοντας για εσάς, και πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες σας, τον βέλτιστο συνδυασμό μεθόδων και ασκήσεων.