To MOOV Fit & Physio είναι ένα πρότυπο Κέντρο Φυσικοθεραπείας & Θεραπευτικής Άσκησης.

MOOV YOUR SELF TO A BETTER YOU!

213 043 1270

Τσιμπρικίδη 24 & Λ. Πηγής 49, Μελίσσια, ΤΚ 15127

Top

πως η φυσικοθεραπεια μπορει να επιδρασει με αισθητικη θεραπευτικη προσεγγιση το σωμα?

Το ανθρώπινο σώμα δεν περιλαμβάνει μόνο τους μύς, νεύρα, οστά αλλά και το δέρμα το οποίο καταλαμβάνει μεγάλη έκταση περίπου 15% του σωματικού βάρους και είναι το μεγαλύτερο ανθρώπινο όργανο.

Το δέρμα είναι ένα αισθητήριο όργανο με προστατευτικές, επουλωτικές και ανοσολογικές ιδιότητες. Είναι επίσης όργανο κοινωνικής και σεξουαλικής επικοινωνίας.

Το Physio Aesthetics είναι ένα κομμάτι της φυσικοθεραπείας που ασχολείται με τη θεραπευτική αποκατάσταση του δέρματος.

εφαρμογες Physio Aesthetics

Οι περιπτώσεις που μπορεί να εφαρμόσουμε ενα πρόγραμμα Physio Aesthetic είναι σε παθήσεις του λεμφικού συστήματος, του δέρματος και του υποδόριου ιστού:

 • Λιποίδημα
 • Κυτταρίτιδα
 • Κατακράτηση υγρών
 • Μετεγχειρητικές ουλές (καισαρική, κοιλιοπλαστικη κ.α)
 • Εγκαύματα

οι θεραπειες στοχευουν στις εξης αρχες:

αναπλαση Regeneration

Αναδιαμoρφωση Remodeling

αναζωογονηση revitalization

αναγεννηση regeneration

αναδομηση reconstruction

physio benefits

Τι επιτυγχανουμε με το Physio aesthetics?

Την ενδογενή αντίδραση που χρειάζεται για να ενεργοποιήσουμε το σώμα σε κυκλοφορικό επίπεδο σε μία συνεδρία physio-aesthetic.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟΥ

Αύξηση της αιμάτωσης και της μικροκυκλοφορίας του αίματος για τη διακοπή της κυκλοφορικής στάσης που δημιουργεί τις πιο κοινές ατέλειες.

Απωλεια υγρων

Αποστράγγιση της περίσσιας ποσότητας των υγρών του σώματος.

Αυξηση μυϊκης μαζας

Αύξηση του μυϊκού τόνου για τη διαμόρφωση του σώματος

επαναφορα φυσιολογικης θερμοκρασιας

Αύξηση της θερμοκρασίας των εν τω βάθυ ιστών για την επαναφορά της φυσιολογικής θερμοκρασίας σε περιοχές όπου το άφθονο τοπικό λίπος μεταβάλλει την εσωτερική θερμοκρασία, επιβραδύνοντας έτσι τον τοπικό μεταβολισμό σε νευρομυϊκό επίπεδο.

Μεθοδοι που χρησιμοποιουμε στο physio aesthetic

1. TECAR Τherapy – Active cell therapy

Η πρωτοποριακή θεραπεία Tecar είναι υψηλής συχνότητας ρεύμα που δρα σαν ένας βιο-επιταχυντής που επιταχύνει τη φυσιολογική «αναγέννηση» των ιστών, κυμαίνεται μεταξύ 300KHz και 1MHz. Αυτή η μή επεμβατική τεχνική διεγείρει τη φυσική επούλωση του οργανισμο προωθώντας την ένδοκυτταρική και εξωκυτταρική ανταλλαγή μεταξύ των ιστών.

Η στοχευμένη ραδιοσυχνότητα της οποίας η ενέργεια διεισδύει τους ιστούς σε βάθος και κύριο στόχο έχει την ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης με απώτερο αποτέλεσμα την σύσφιξη του δέρματος. Το δέρμα γίνεται σφριγηλό και πιό ελαστικό. Οι ρυτίδες και η κυτταρίτιδα μειώνεται και το δέρμα είναι απαλό και υγειές.

Στοχεύοντας σε οποιαδήποτε στιβάδα του δερμάτος με έντονα θερμικά και εν τω βάθει αποτελέσματα τα οποία παραμένουν στο σώμα για τουλάχιστον 48 ώρες μετά τη θεραπεία πετυχαίνουμε για πρώτη φορά μια θεραπεία που συνεχίζεται και μετά το πέρας της συνεδρίας.

Ποτε φαινονται τα απολεσματα;

Τα αποτελέσματα του physio aesthetic είναι ορατά και απο την 1η συνεδρία. Σε περιπτώσεις με εναπόθεση λιπώδη ιστού και υποδόρεια υποδερματίτιδα κατακράτηση υργών χρειάζεται 5 με 6 θεραπείες για να υπάρξουν εμφανή αποτελέσματα. Οι ασθενείς βλέπουν το δέρμα τους πιο σφριγυλό και σφιχτό και ένα αίσθημα ανακούφισης του βάρους που ένιωθαν.

2. Ηλεκτροβελονισμος


Ο ηλεκτροβελονισμός επιταχύνει το φυσιολογικό μηχανισμό λιπόλυσης, αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο απώλειας κιλών και μείωσης του τοπικού πάχους. Βοηθά στην απώλεια λίπους καθώς μείωνει το αριθμό των λιποκυττάρων στον οργανισμό. Συμβαίνει σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα, και ταυτόχρονα μπορεί να συνδυαστεί με βελονισμο και ώτοβελονισμό για την αντιμετώπιση πιθανής κατακράτησης νερού και για διαχείριση της όρεξης.

Πως γινεται;

Εισάγονται βελόνες παράλληλα με το δέρμα και παράλληλα μεταξύ τους μέσα στο λιπώδη ιστό ανώδυνα. Η άκρη της βελόνας συνδέεται με καλώδια που διαχέουν ρεύμα, το ρεύμα δημιουργεί ηλεκτρικό παλμό με συχνότητα και ένταση που συντελεί σε επιλεκτική καταστροφή των λιποκυττάρων.

3. Recovery Pump –
Θαλαμος Διαβαθμισμενης Συμπιεσης

Ο θάλαμος διαβαθμισμένης συμπίεσης είναι μία σύγχρονη λύση παθητικής αποκατάστασης όπου δρά ταυτόχρονα στο λεμφικό, φλεβικό και μυικό σύστημα.

Η θεραπεία συμπίεσης είναι μια μέθοδος λεμφικής παροχέτευσης, που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις οιδήματος (πρήξιμο) από έλλειψη κίνησης, από χρόνιες φλεγμονές, αλλά και σαν μέσο αποκατάστασης μετά από έντονη αθλητική δραστηριότητα, καταπολεμώντας το αίσθημα κόπωσης.

Παρέχει ομοιόμορφη συμπίεση, μειώνοντας μηχανικά το χώρο που μπορεί να συσσωρευθεί το οίδημα. Μέσω της πίεσης – αποσυμπίεσης στα διαδοχικά διαμερίσματα αέρα που υπάρχουν στο μηχάνημα συμπιέζεται το άκρο από την περιφέρεια προς το κέντρο. Η διαδοχική αυτή συμπίεση, μιμείται τη φυσιολογική συμπίεση που ασκούν οι μύες στις φλέβες (μυϊκή αντλία) και έτσι το αίμα και η λέμφος επιστρέφει μέσω της κυκλοφορίας από τα άκρα προς το κέντρο του σώματος.

Πλεονεκτηματα
 1. Αυξάνεται/ επιταχύνεται η λεμφική ροή, βελτιστοποιώντας τη λεμφική παροχέτευση
 2. Αυξάνεται η αρτηριακή ροή αίματος
 3. Μειώνεται η φλεβική πίεση και η φλεβική στάση
 4. Βελτιστοποιείται η διαδικασία ίασης των ιστών
 5. Μειώνεται το οξύ και υποξύ μετα-τραυματικό οίδημα (τραυματισμός, χειρουργείο)
 6. Μειώνεται ο μυϊκός πόνος και η μυϊκή κόπωση μετά από άσκηση

Έχει φανεί, επίσης, ότι η μέθοδος μπορεί να είναι αποτελεσματική μετά την προπόνηση/ αγώνα σαν μέσο αποθεραπείας. Η απομάκρυνση των προϊόντων/ αποβλήτων από τα άκρα βοηθάει στη μείωση του φαινομένου του «καθυστερημένου μυϊκού πόνου» (DOMS), στη μείωση των τραυματισμών καθώς και στη γρηγορότερη αποκατάσταση μετά την άσκηση.

**Η χρήση της πρεσσοθεραπείας ενδείκνεται σε υγιές φλεβικό και αγγειακό σύστημα. Στο λεμφικό σύστημα δεν θα πρέπει να έχει γίνει αφαίρεση λεμφαδένων η να υπάρχει λεμφοίδημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιείται η τεχνική της λεμφικής αποστράγγισης δια των χειρών Manual lymphatic drainage (MLD) απο εξειδικευμένο φυσικοθεραπευτή.

4. Λεμφικη Αποσυμφορηση
(Manual Lymph Drainage MLD)

Τί είναι λεμφική αποσυμφόρηση;

Η τεχνική αναπτύχθηκε απο τον γιατρό Dr.Vodder το 1930s στη Γαλλία και την ονόμασαν « Manual Lymph Drainage (MLD)”. Αποτελεί μια εξειδικευμένη τεχνική χειρομάλαξης εντελώς διαφορετική απο τα άλλα είδη μάλαξης. Μέσω της επαφής με το δέρμα διεγείρονται οι υποδοχείς οι οποίοι με τη σειρά τους αυξάνουν την λειτουργία των λεμφικών αγγείων με αποτέλεσμα να μετακινείται η λέμφος που βρίσκεται μέσα σε αυτά και προκαλείται αποστράγγιση του υγρού στα μεγάλα αγγεία του σώματος για να επιτυγχανθεί η παροχεύτευση ενός οιδήματος.


Η λέμφος αναφέρεται στο λεμφικό υγρο που έρχεται απο την περιφέρεια πρός τα μεγάλα λεμφικά αγγεία του σώματος, αποτελείται απο πρωτείνες και απο λίπος που οδηγούνται με την MLD για παροχέτευση.


Η συμβολή της MLD στην υγεία του δέρματος είναι πολύ σημαντική καθως είναι το μέσο που θα μετακινήσει τη περίσσεια ποσότητα υγρού που είναι σε στάση στα επίμαχα σημεία του σώματος και θα συντελέσει στη σμίλευση και τη φόρμα του σώματος.Το φλεβικό και λεμφικό σύστημα συνεργάζονται μεταξύ τους για την μεταφορά των υγρών (αίμα, λέμφος) και την αποβολή των υγρών του σώματος που περιέχουν τοξίνες.

5. Ηλεκτοδιεγερση EMS –
Electrical Muscle Stimulation

Η πρωτοποριακή θεραπεία Tecar είναι υψηλής συχνότητας ρεύμα που δρα σαν ένας βιο-επιταχυντής που επιταχύνει τη φυσιολογική «αναγέννηση» των ιστών, κυμαίνεται μεταξύ 300KHz και 1MHz. Αυτή η μή επεμβατική τεχνική διεγείρει τη φυσική επούλωση του οργανισμο προωθώντας την ένδοκυτταρική και εξωκυτταρική ανταλλαγή μεταξύ των ιστών.

Η στοχευμένη ραδιοσυχνότητα της οποίας η ενέργεια διεισδύει τους ιστούς σε βάθος και κύριο στόχο έχει την ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης με απώτερο αποτέλεσμα την σύσφιξη του δέρματος. Το δέρμα γίνεται σφριγηλό και πιό ελαστικό. Οι ρυτίδες και η κυτταρίτιδα μειώνεται και το δέρμα είναι απαλό και υγειές.

Επιδραση στη φυσικη κατασταση και την ομορφια
 • Μειώνει την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση
 • Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό
 • Ενισχύει την απώλεια βάρους και λίπους
 • Ενιχύει τη Λεμφική και αιματική κυκλοφορία τους πιο σφριγυλό και σφιχτό και ένα αίσθημα ανακούφισης του βάρους που ένιωθαν.
Ενισχυει τη μυικη λειτουργια
 • Αυξάνει τη μυική δύναμη, αντοχή
 • Βελτιώνει την ελαστικότητα, κινητικότητα
 • Βελτιώνει τον κινητικό έλεγχο
 • Επιδρά στον νευρομυϊκό συντονισμό
 • Αυξάνει την απόδοση στα αθλήματα.

Μπορεί να εκτελεστεί στο τέλος του προγράμματος ή σε διαφορετική συνεδρία σε συνδυασμό με ένα ατομικό ενεργητικό πρόγραμμα ασκήσεων, σχεδιασμένο να στοχεύει στιςεπίμαχες περιοχές του ατόμου.
Η ελβετική τεχνολογία εχει δημιουργήσει το Compex SP.8 μια καινοτόμο συσκευή που πρώτα σκανάρει τους ιστους (mi-Scan) και στη συνέχεια δίνει όση διέγερση χρειάζεται για να προκαλέσει εν τω βάθει και επιφανειακή σύσφιξη και επιπέδωση.

let your skin shine

η ευτυχια ειναι συνηθεια.

το ιδιο και η περιποιηση της επιδερμιδας σου!

To PHYSIO AESTHETICS μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα και την υγεία του δέρματος σας!